Update Schiphol: spoor tijdelijk hersteld, deel treindienst hervat

Nieuws

24 januari 2020

Vrijdagochtend is er rond 10:30 uur een spoorstaafbreuk geconstateerd bij station Schiphol. Hierdoor was perron 1 op Schiphol enige tijd niet te bereiken en reden er minder treinen van en naar Schiphol. De aannemer heeft het spoor inmiddels tijdelijk hersteld, waardoor een deel van de treindienst weer is hervat.

Onze aannemer ging aan de slag om het spoor te repareren. Om zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk treinen te laten rijden is gekozen voor tijdelijk herstel: er is een zogenoemde ‘noodlasplaat’ aangebracht. 

Treinen rijden met tien kilometer per uur over de noodlasplaat

Hierdoor kunnen treinen wel rijden, maar mogen ze niet harder dan met tien kilometer per uur over de bewuste spoorstaaf. Een deel van de treindienst is dus inmiddels weer hervat, maar door de snelheidsbeperking lukt het niet om alle treinen weer te laten rijden. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.  

Volledig herstel volgt vannacht

Vannacht gaat de aannemer aan de slag om het spoor volledig te herstellen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers