Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Update: Seinstoring tussen Rotterdam – Breda op de HSL verholpen

Nieuws

30 augustus 2018

De seinstoring op de HSL is opgelost. De storing werd veroorzaakt door een muis die elektrische bedrading had kapot geknaagd. Experts hebben lang gezocht naar de storing, die moeilijk te vinden was. Het detecteren van storingen in kabels en waar die zich bevinden is in de regel een tijdrovende klus. ProRail betreurt de overlast voor reizigers.

Oorspronkelijk bericht (07.30 uur):

Op de HSL tussen Rotterdam en Breda rijden op dit moment geen treinen als gevolg van een seinstoring in de omgeving van Barendrecht. De storing speelt al sinds gisteren en monteurs zijn hard op zoek naar de oorzaak.

Om de oorzaak te achterhalen voeren de monteurs metingen uit in kasten langs de baan. Ook worden kabels en leidingen doorgemeten. Hierbij zijn enkele onderdelen vernieuwd, maar de storing is helaas nog niet verdwenen. ProRail betreurt de overlast die reizigers van deze storing ondervinden. Wij adviseren reizigers de reisplanner goed in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers