Update stroomstoring Roosendaal: Treinen rijden weer

Nieuws

11 januari 2017

Dankzij een 'bypass' rijden er weer treinen van en naar Roosendaal. De reparatie van de kabels en leidingen in de technische ruimte (onderstation) waar in de nacht van maandag op dinsdag brand is uitgebroken, gaat nog enkele dagen duren.

In de nacht van maandag op dinsdag is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een technische ruimte (onderstation). Hierdoor onstond er kortsluiting en stond er geen spanning meer op de bovenleidingen. Het treinverkeer van en naar Roosendaal kwam volledig stil te liggen. Monteurs hebben een 'bypass' aangelegd om stroom af te tappen van andere onderstations. Er staat nu weer voldoende spanning op de bovenleidingen om treinen te laten rijden.

Schade

Op de foto’s valt goed te zien dat de brand behoorlijk wat schade heeft veroorzaakt aan de apparatuur en kabels en leidingen in het onderstation. Naar de oorzaak van de brand doet onder meer ProRail onderzoek.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers