Update: Treinen rijden weer bij Barneveld

Nieuws

2 maart 2018

Dankzij de bikkels van monteurs die in de vrieskou keihard hebben doorgewerkt, wordt het treinverkerkeer tussen Barneveld en Apeldoorn nu weer opgestart. In de snijdende wind met gevoelstemperaturen van diep onder het vriespunt hebben de monteurs samen met ProRail de bovenleiding gerepareerd die donderdag 1 maart door een vrachtwagen kapot werd getrokken.

Dikke pluim

Alle betrokken collega's en monteurs krijgen een dikke pluim! Want hoe goed je je ook kleed en probeert te beschermen, met de ijskoude oostenwind blijft het bar koud om buiten aan de slag te moeten. 

Wat was er gebeurd?

Op donderdagmiddag 1 maart heeft een vrachtwagen op een overweg bij Barneveld de bovenleiding geraakt. Daarbij heeft hij de draden boven beide sporen kapot getrokken en konden er geen treinen rijden tussen Amersfoort en Apeldoorn. Ook is de overweginstallatie beschadigd. ProRail werkte met de aannemer aan zo spoedig mogelijk herstel. 

Arbeidsintensieve klus

De schade aan de bovenleiding is opgenomen en viel tegen: de schade was groot met name aan de bovenleiding. Herstel was een arbeidsintensieve klus. Wind en de stevige kou maakte het er niet eenvoudiger op. We werkten met man en macht om de reparatie uit te voeren.

#Bikkels van @StruktonRail aan het werk voor #herstel van de #bovenleiding in #Barneveld.#ProRail #Incidentenbestrijding pic.twitter.com/eYI5bxLJ2q

— OvD_Rail Hans (@OvDRail_Hans) 2 maart 2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers