Update: Weer treinverkeer na kapotte bovenleiding Eindhoven - Helmond

Nieuws

20 februari 2018

Tussen Eindhoven en Helmond is gisteravond rond 22:15 uur de bovenleiding kapot gegaan. Als gevolg daarvan is er vanochtend geen treinverkeer mogelijk. Monteurs werken hard aan het herstel.

UPDATE 11:30 uur: De bovenleiding is gerepareerd en het treinverkeer is rond 11:30 uur weer opgestart.

De bovenleiding ging gisterenavond kapot tijdens het passeren van een goederentrein. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, weten we nog niet en wordt nog onderzocht. Door het wegvallen van de spanning viel het treinverkeer direct stil. Reizigers uit een stilgevallen passagierstrein zijn met bussen geĆ«vacueerd. 

Herstel 

Na het wegslepen van de treinen zijn monteurs zo snel mogelijk gestart met het herstel van de bovenleiding. Dat is arbeidsintensief en specialistisch werk. De verwachting is dat de bovenleiding eind van de ochtend weer is gerepareerd en het treinverkeer kan worden hervat. Tot die tijd rijden er bussen en we adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner op www.ns.nl te raadplegen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers