Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Update werk­zaamheden: liftschacht en derde spoordek geplaatst

Nieuws

20 februari 2019

Mogelijk heeft u er in de afgelopen dagen al iets van meegekregen, de werk­zaamheden rondom station Haren! Hieronder nog even een terugblik op de werk­zaamheden.

Vijf dagen achterelkaar hard werken

Op vrijdagochtend rond 01:00 is aannemer Reimert Bouw begonnen met de werkzaamheden. Deze bestonden uit het plaatsen van het derde en laatste spoordek en het plaatsen van liftschachten. Aannemer van Oijen werkte ondertussen aan het perron en meubilair. Vanochtend vroeg is al het gereedschap weer neergelegd zodat de treinen richting Groningen en Assen weer volgens de dienstregeling konden rijden.

De liftschachten worden geplaatst bij station Haren
De liftschachten worden geplaatst bij station Haren

Afbouw tunnel

Vanaf nu zal de onderdoorgang echt vorm gaan krijgen omdat de vloer en wanden kunnen worden gestort en de betonnen delen geplaatst gaan worden. Vervolgens kunnen de trappen en liften in gebruik genomen worden. Naar verwachting is de tunnel in het najaar van 2019 klaar voor gebruik.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers