Update werkzaamheden station Arnhem Velperpoort: nieuwe perrons

Nieuws

17 augustus 2020

ProRail werkt van 10 tot en met 19 augustus op station Arnhem Velperpoort. In deze periode krijgt het station een flinke opknapbeurt. De werkzaamheden zijn in volle gang. Aannemer Van Spijker B.V. werkt aan twee gloednieuwe perrons, wachtruimtes, liften en een technische ruimte. Kijk in de fotogalerij bij dit bericht voor de laatste foto’s van het station.

Nieuwe perrons op Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort krijgt twee gloednieuwe jukkenperrons. Jukkenperrons bestaan uit losse perrondelen die worden gestut op palen. De oude perrons zijn op maandag 10 augustus gesloopt. Op woensdagavond 12 augustus heeft de aannemer de fundering voor de nieuwe perrons in de grond geboord. Inmiddels zijn ook de prefab perronplaten ingehesen. Voor de bouw van de nieuwe perrons waren grote kranen en speciale machines nodig die in het spoortalud worden getakeld. De perrons op station Arnhem Velperpoort beginnen nu vorm te krijgen.

Een open, veilige uitstraling

Op station Velperpoort wordt nu hard gewerkt aan de wachtruimtes, liften en technische ruimtes. De liften maken het station beter toegankelijk en dragen door de glazen wanden bij aan een open uitstraling. De tunnel onder het station krijgt een extra zij-ingang. Hierdoor wordt de sociale veiligheid vergroot. De nieuwe perrons komen op gelijke hoogte als de trein. Hierdoor wordt in- en uitstappen makkelijker. De nieuwe, duurzame, houten bankjes en de opgeknapte wachtruimtes maken de metamorfose compleet.  

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers