Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Update werkzaamheden station Naarden-Bussum

Nieuws

11 juni 2020

Op station Naarden-Bussum wordt flink gewerkt. Aannemer K_Dekker bouw & infra B.V. is in opdracht van ProRail hard aan de slag, vooral met het realiseren van een breder en langer perron 1.

Vanwege de werkzaamheden geldt tot half november 2020 een andere looproute, dit wordt aangegeven op het station.

Verbreding en verlenging perron 1

Om meer ruimte te geven aan het toenemend aantal reizigers op perron 1 wordt het perron verbreed en verlengd. De voormalige fietsenstallingen naast perron 1 maken plaats voor een pleintje naast het perron met veel groen en met zitelementen. Het hoger gelegen deel van dit plein wordt bij perron 1 getrokken. Door de nieuwe indeling ontstaat een beter toegankelijk perron. Het hoger gelegen deel is door middel van een trapje en een hellingbaan goed bereikbaar. Dit deel van het station is half november klaar.

Hoe ziet de planning in 2020 er verder uit?

Aannemer K_Dekker is nog tot medio november bezig met de werkzaamheden. De planning ziet er globaal als volgt uit:

- Nieuwe doorgang bij AH to go van stationsgebouw naar perron 1, gereed medio juni

- Hoger gelegen voorplein (nabij bewaakte fietsenstalling), gereed medio juli

- Verbreding en inrichting perron 1, gereed medio oktober

- Lager gelegen plein (nabij bewaakte fietsenstalling), incl. nieuwe fietsenstallingen, gereed medio november

Station beter toegankelijk

Het monumentale station Naarden-Bussum wordt beter toegankelijk. Doordat het emplacement is verdwenen en het aantal sporen is teruggebracht van vijf naar twee is er tevens ruimte om aan de westkant een nieuwe toegang tot het station te maken. Zo kunnen reizigers makkelijker en sneller de perrons of de uitgangen bereiken. We zorgen er ook voor dat er bij de nieuwe ingang voldoende plek is om fietsen neer te zetten.

Nog veel werk in de planning

Klaar zijn we dan nog niet. Het station wordt verder gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Dat pakken NS en ProRail gezamenlijk aan. Er ligt inmiddels een prachtige nieuwe vloer in de hal. De overige renovatiewerkzaamheden van het gebouw starten naar verwachting eind dit jaar. En in 2021 gaan we beginnen met de nieuwe toegang aan de westzijde van het station.

De aanbesteding voor dit werk start in het najaar van 2020.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers