Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Utrecht Centraal heeft weer een nieuw stuk vloer erbij

Nieuws

25 augustus 2015

Direct na de feestelijke opening op 31 juli van het noordelijke deel van de stationshal zijn we gestart met het laatste deel van de verbouwing van het station. Alle tijdelijke winkels in de stationshal worden bijvoorbeeld stap voor stap gesloopt. De ruimte die vrijkomt biedt extra loopruimte en overzicht voor reizigers.

De oude Bruna, AH to go en Starbucks (ter hoogte van toegang naar spoor 5-7 en 8-9) zijn inmiddels weg. Waar tot voor kort deze winkels stonden, ligt nu een strakke tegelvloer waar reizigers sinds afgelopen weekend overheen kunnen lopen.

We gaan verder met het afbreken van de overige tijdelijke winkels, in het deel van de stationshal richting Jaarbeursplein.  Uiteindelijk worden al deze plekken in de loop van het najaar loopruimte voor reizigers. Daarnaast zijn we ook gestart met de afbraak van het oude deel van de stationshal tussen de oude Tickets & Service en Starbucks.

Winkels en horeca

Veel winkelformules komen terug in het pas geopende gedeelte van het station. Op vrijdag 28 augustus gaat weer een groot aantal winkels en horecavoorzieningen open, half september volgt nog een ronde. En in het najaar van 2015 gaat ook de tweede verdieping open, met 500 zitplaatsen voor ontmoeting en horeca.

Plattegrond

De laatste stand van zaken in de stationshal is te bekijken op de plattegrond van 24 augustus. Op deze plattegrond zijn ook de veranderingen voor de bussen verwerkt. Op 24 augustus is er een nieuwe dienstregeling ingegaan, en zijn er o.a. haltes vervallen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers