Utrecht Vaartsche Rijn eind augustus open

Nieuws

Gepubliceerd op 31 mei 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:10 uur

Utrecht krijgt er een nieuw station bij: Utrecht Vaartsche Rijn. Maandag 22 augustus stoppen de eerste treinen op dit mooie station. Gebouwd door ProRail.

Nieuwe poort naar binnenstad Utrecht

Het station Utrecht Vaartsche Rijn maakt onderdeel uit van het project Randstadspoor. Een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht met 80 kilometer nieuw spoor en zeven nieuwe stations. De reiziger kan straks dichter bij huis, school of universiteit op de trein stappen en hoeft niet via Utrecht Centraal te reizen. Vanaf medio 2018 is er bovendien een snelle tramverbinding naar De Uithof met de Uithoflijn. Onder het nieuwe station ligt een brede fiets- en voetgangersverbinding. Kortom, een nieuwe poort voor Utrecht.

Aansluiting op nieuwe sporen

In het werkweekend van 28 en 29 mei heeft ProRail de sporen tussen Utrecht Centraal en Vaartsche Rijn aangesloten. In augustus volgen nog werkzaamheden aan het spoor en meteen daarna kan het station in gebruik worden genomen. Daarbij is rekening gehouden met de start van het studie- en schooljaar.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers