Van 15 tot 24 oktober: spoorvernieuwing Utrecht Centraal

Nieuws

11 oktober 2016

Van zaterdag 15 oktober tot maandagochtend 24 oktober 05.00 uur werkt ProRail verder aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Het is één van de laatste grote stappen om het spoor geschikt te maken voor meer treinverkeer. Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten. Op diverse trajecten rijden bussen in plaats van treinen. NS adviseert reizigers om de Reisplanner te raadplegen via ns.nl of de Xtra-app te gebruiken.

Wat gaat ProRail doen?

ProRail werkt rond Utrecht Centraal op vier locaties aan wissels, bovenleidingen, seinen en beveiliging. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de sporen, de Moreelsebrug. De nieuwe brug wordt eind van dit jaar in gebruik genomen.

Informatie voor reizigers

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten. Ook rijden er bussen in plaats van treinen op diverse trajecten. Een volledig overzicht is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

ProRail maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu meer ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat vervoerders in de toekomst meer treinen kunnen laten rijden. Het emplacement wordt volledig vernieuwd en er komen twee sporen en een nieuw perron bij. Door de sporen anders in te richten kunnen treinen soepeler het station in- en uitrijden. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers