Vanaf 6 mei 7-daagse spoorvernieuwing Boxtel

Nieuws

3 mei 2019

Op maandag 6 mei starten we met de vernieuwing van ruim vier kilometer spoor en vier wissels bij het station in Boxtel. Ook vernieuwen we drie overwegen. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Boxtel en ’s-Hertogenbosch.

Groot onderhoud aan spoor en overwegen

De onderhoudswerkzaamheden starten op maandagochtend 6 mei om 05:00 uur. In opdracht van ProRail gaat aannemer Swietelsky het spoor en de overweg Tongersestraat vernieuwen. Aannemer VolkerRail pakt de overwegen Molenwijkseweg en Essche Heike aan. Door tijdig te vernieuwen, voorkomen we onnodige storingen en houden we het spoor in een goede conditie. De grote onderhouswerkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Omdat omwonenden mogelijk hinder kunnen ondervinden, worden zij vooraf geïnformeerd. 

In het weekend nog meer werkzaamheden rondom Boxtel 

In het weekend van 11 en 12 mei vinden er ook andere werkzaamheden plaats in het verlengde van Boxtel: 

  • Het gaat dan onder meer om het vernieuwen van vluchtdeuren in de tunnel Best. Deze deuren worden vervangen door verzwaarde schuifdeuren.
  • Voor en na de tunnel plaatsen in Best raildempers. Daarmee dempen we spoorgeluid voor de omgeving.
  • Ook werken we aan geluidsdempende maatregelen in Eindhoven. Er komt zo'n 350 meter geluidsscherm bij ter hoogte van Vredeoord.  
  • Verder zijn er werkzaamheden aan de sporen bij station Eindhoven Strijp. Door het spoor daar te verhogen komt de uitstap van de trein meer gelijkvloers te liggen met het perron. 
  • Ook gaan we betonnen liggers over het spoor plaatsen voor de bouw van natuurbrug de Mortelen (live te volgen via een webcam)
  • En we vernieuwen een overweg in Oisterwijk. 

Gevolgen treinverkeer 

Vanwege de werkzaamheden rijden er van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei geen treinen tussen Boxtel en ’s Hertogenbosch. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei ligt het treinverkeer tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch en tussen Eindhoven en Tilburg stil. Kijk voor alternatieve (om)reismogelijkheden op www.ns.nl

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers