Vanaf donderdag weer kwartiersdienst tussen Alphen en Gouda

Nieuws

15 januari 2020

Door een spoorverzakking rijden er woensdag 15 januari twee treinen per uur per richting tussen Alphen aan den Rijn en Gouda in plaats van vier. ProRail laat in de nacht van woensdag op donderdag werkzaamheden uitvoeren om te zorgen dat er donderdag weer vier treinen per uur kunnen rijden op dit traject.

Een meettrein heeft de verzakking tussen station Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk geconstateerd. Als tijdelijke maatregel mag er maximaal 60 kilometer per uur worden gereden op deze plek. Om dat goed te regelen, moet onze aannemer borden langs het spoor plaatsen die machinisten aanwijzingen geven. Onze aannemer plaatst die borden vannacht. Tot die tijd kunnen er nu maar twee treinen per uur rijden.

Langere termijn

ProRail maakt een plan om de verzakking zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kan enkele weken duren. De locatie van de verzakking is in dit geval lastig, omdat deze tussen een station en een brug in ligt. Om de verzakking te verhelpen, moeten we aanpassingen doen aan een perron of aan de brug. Zodra duidelijk is wanneer de aannemer aan het werk gaat en wat dit voor omgeving en reizigers gaat betekenen, maken wij dit bekend.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers