Vanaf half september pontje als vervanging Calandbrug

Nieuws

18 augustus 2022

Nu de Calandbrug zeker tot de kerst uit de roulatie is hebben ProRail, Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam en samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar de tijd genomen om een goed alternatief te vinden voor reizigers die gebruik maken van deze brug. Dat hebben we gevonden in de vorm van een veerpont. Deze gaat vanaf half september varen tussen beide oevers.

Defect

Op 10 mei is een defect geconstateerd aan de brug. De lagers van het omloopwiel zijn kapot. Om veiligheidsredenen moeten deze worden vervangen. Dat betekent dat vanaf die datum automobilisten, fietsers en voetgangers geen gebruik kunnen maken van de brug. Zij werden geconfronteerd met omleidingsroutes.

De storing is niet zomaar verholpen. Dit komt door de complexiteit van de werkzaamheden, de leveringstijden van een aantal onderdelen en het vinden van gespecialiseerde bedrijven en personeel. Voor gebruikers van de Calandbrug is dit zeer vervelend nieuws, daar zijn we ons zeker van bewust.

Pont

We zijn blij dat er vanaf half september een veerpont zal varen, iets ten noorden van de Calandbrug. De op- en afstaplocaties bevinden zich op de Neckarweg en de Merseyweg. Aannemers Van Gelder en Baars B.V. beginnen binnenkort met het aanbrengen van rijplaten en het leggen van pontons en loopbruggen. De pont is geschikt voor wandelaars, fietsers en reizigers met scooter of brommer. De pont zal vanaf medio september vanaf 06.00 ’s ochtends varen.

Compensatie busvervoer

Het busvervoer van en naar Rozenburg wordt momenteel gecompenseerd. Reizigers kunnen gebruik maken van een speciaal hiervoor beschikbaar gestelde app, die gratis is te downloaden. Gemaakte busritten worden geregistreerd en per week kun je die ritten declareren met een maximum van zes euro per dag. Meer informatie over de app en de voorwaarden vindt u op de website Calandbrug.nl. Daarnaast onderzoeken we of een vergoeding voor automobilisten kan worden aangeboden.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers