Vanaf maandag 9 dagen geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond

Nieuws

13 juli 2018

Aanstaande maandag starten de werkzaamheden tussen Eindhoven en Roermond voor het in werking stellen van de nieuwe treinbeveiliging. Ook worden er delen van het spoor vernieuwd rondom Weert. Tot en met dinsdag 24 juli rijden er geen treinen maar NS-bussen.

Samen met aannemer StruktonRail en ingenieursbureau Verebus vernieuwt ProRail de volledige beveiliging tussen Eindhoven en Roermond. Zo ligt er inmiddels voor 1400 km aan nieuwe kabels en leidingen in de grond. 

Elektronische variant 

De nieuwe beveiliging is een moderne variant van het traditionele systeem. Grootste voordeel is dat het systeem kan worden uitgelezen met een computer zodat monteurs sneller een diagnose kunnen stellen om eventuele storingen te verhelpen. 

Geen treinen maar bussen  

Vanwege de werkzaamheden rijden er van maandag 16 juli tot en met dinsdag 24 juli geen treinen, maar NS-bussen. ProRail adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen voor het beste reisadvies. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers