Vanaf midden december weer treinen tussen Lelystad en Dronten

Nieuws

15 september 2022

De verwachting is dat het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten vanaf medio december weer opgestart kan worden. Over een traject van zeven kilometer moeten onder andere bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten vervangen worden. De kosten lopen in de miljoenen.

Onderzoek op locatie

De schade is het gevolg van het TenneT-incident op vrijdag 2 september nabij Swifterbant waarbij de hoogspanningskabel te dicht bij de bovenleiding is gekomen en voor overslag heeft gezorgd. In de afgelopen dagen hebben we onderzoek gedaan op locatie en eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Daaruit blijkt dat over een groot stuk infra herstel nodig is.

De werkzaamheden zijn ingetekend op onderstaande, interactieve kaart. Deze kaart zal midden december geactualiseerd worden.

 

Alles op alles

We verwachten dat medio december de treinen weer kunnen rijden tussen Lelystad en Dronten. “We zetten echt alles op alles, omdat we het belangrijk vinden dat de treinen zo snel mogelijk weer kunnen rijden", aldus regiodirecteur Harro Homan. “Gezien de omvangrijke schade is medio december de snelste mogelijkheid.”

Tegelijk is er op dit moment een sterk verstoorde markt voor materialen en personeelsschaarste, die ook de spoorsector raakt. Tussentijds wordt voortdurend de voortgang gemonitord en bijgestuurd waar nodig en mogelijk. De haalbaarheid van deze prognose zal worden bijgesteld indien het sneller kan of later noodzakelijk is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers