Vanaf vrijdagavond 19 augustus spoorvernieuwing rond Almere

Nieuws

16 augustus 2016

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus tot vrijdagmiddag 26 augustus aan spoorvernieuwing rond Almere. Dat heeft gevolgen voor treinreizigers, ook voor festivalgangers naar Lowlands, dus check vóór vertrek de Reisplanner van NS.

Werk aan het spoor en aan de weg

Weggebruikers moeten naast de werkzaamheden van ProRail ook rekening houden met een weekendafsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere. Van vrijdagavond 19 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 22 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat werkt dan aan de openstelling van de nieuwe A1 en zet de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn plaats.

Zorgvuldige planning

De planning van de werkzaamheden is door Rijkswaterstaat en ProRail minutieus voorbereid en afgestemd met NS, omliggende gemeenten en grote evenementen. De spoor- en wegwerkzaamheden gelijktijdig uitvoeren, levert per saldo de minste hinder op. Vanwege de werkzaamheden van ProRail rijden er zeven dagen geen treinen. Rijkswaterstaat benut deze treinvrije periode door alle werkzaamheden voor de spoorbrug en de openstelling van de nieuwe A1 binnen dezelfde periode te plannen. Ook is bewust gekozen voor de zomervakantie; het is dan een stuk minder druk op de weg en op het spoor.

Opgelet: Lowlands

Lowlands in Biddinghuizen is bereikbaar per trein, bus en met de auto via de omleidingsroute. Op 19 augustus kunnen bezoekers aan Lowlands die met de trein reizen tot 21.30 uur via Lelystad en Dronten reizen. Daarna reizen zij via Dronten. Op de terugweg reizen zij vanaf station Dronten via Zwolle naar huis. NS zet extra en langere treinen in tussen Dronten en Zwolle. Vanaf Zwolle zijn er rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Zie ook deze webpagina: http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html
Veel plezier!

Betere bereikbaarheid per trein

Het aantal treinreizigers in de noordelijke Randstad groeit. Daarom maken we het spoor geschikt om meer treinen per uur te laten rijden. Zo leggen we twee keersporen aan bij Almere. De treinen hoeven dan niet door te rijden en kunnen bij Almere keren richting Schiphol en Amsterdam. Dat scheelt tijd. Wanneer er meer treinen rijden, hebben omwonenden ook recht op geluidsmaatregelen. Daarom bouwen we 24 kilometer geluidsscherm in de buurt van Almere. De spoorvernieuwing is onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol - Amsterdam - Almere - Lelystad). Het project leverde op woensdag 10 augustus met succes een verdubbeld spoor op tussen Schiphol en Duivendrecht. Er kunnen straks vier in plaats van twee treinen per rijden tussen Almere en Schiphol.

Betere bereikbaarheid over de weg

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid over de weg in het project SAA (Schiphol - Amsterdam - Almere). Omdat de A1 breder wordt gemaakt bouwt Rijkswaterstaat een nieuwe spoorbrug bij Muiderberg, in nauwe samenwerking met ProRail. De prachtige spoorbrug wordt in het weekend van 20 en 21 augustus op zijn plaats geschoven en daarna aangesloten op het landelijke spoornetwerk. Rijkswaterstaat werkt daarnaast tot maandagochtend 22 augustus aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort/Almere. Weggebruikers kunnen voor de actuele situatie terecht op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers