Vanaf woensdag 17 augustus werkzaamheden rond Utrecht Centraal

Nieuws

15 augustus 2016

Van woensdag 17 augustus tot en met zondag 21 augustus werkt ProRail aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Check daarom vóór vertrek de Reisplanner van NS.

Grote stap

Tijdens deze laatste week van de zomervakantie in Midden-Nederland zet ProRail een belangrijke stap. We werken met honderden mensen op verschillende locaties rond Utrecht Centraal aan wissels, bovenleidingen, perrons, seinen en beveiliging. Het nieuw aangelegde spoor wordt op maandag 22 augustus in gebruik genomen. Dat betekent dat dan de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn. Ook stoppen vanaf maandag weer treinen op station Utrecht Zuilen. 

Informatie voor reizigers

Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten. NS adviseert reizigers om van 17 tot en met 21 augustus de Reisplanner via ns.nl of de Xtra-app te raadplegen. Het gaat om intensieve en omvangrijke werkzaamheden in een relatief korte periode. Het is daarom raadzaam voor reizigers om ook maandagochtend 22 augustus de Reisplanner te checken, mogelijk rijden de treinen anders dan gepland.

 

Lees meer over de werkzaamheden bij Utrecht op de projectpagina en in de folder 'Spoorvernieuwing mei-augustus 2016'

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers