Vanwege tegenslag bij Leiden nog geen treinverkeer

Nieuws

15 april 2019

Door tegenslag tijdens de werkzaamheden rondom station Leiden, rijden de treinen van en naar Leiden Centraal op dit moment nog niet. Wij betreuren de hinder en we werken met man en macht om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Reis je met de trein, check dan je reisplanner voor je vertrek.

Veel werk

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. In twee jaar tijd vervangen en vernieuwen we het spoor over een afstand van twee kilometer. Ook past aannemer van Ooijen de hoogte van de perrons aan, zodat ze op hetzelfde niveau komen als de vloer van nieuwe treinen.

Drie weken lang

We hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk werk in drie weken te doen. Dergelijke beslissingen nemen wij samen met vervoerders, rekening houdend met speciale evenementen en met de bereikbaarheid van bijvoorbeeld het LUMC, de Universiteit Leiden en Schiphol. Het alternatief voor deze 3-weekse was om dit jaar twintig weekenden lang te werken en in die weekenden bussen in te zetten. Onze inschatting was en is dat de overlast voor reizigers en omwonenden dan groter was geweest, ondanks alle tegenspoed.

Evalueren 

Wij gaan  de manier waarop wij de spoorvernieuwing bij Leiden hebben aangepakt samen met NS evalueren, om te kijken hoe we de hinder voor reizigers en omwonenden volgende keer verder kunnen beperken.

Reisplanner

Check voor vertrek altijd de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers