Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Veel branden langs spoor Zoetermeer door ‘peukenschieters’ op station

Nieuws

16 juli 2018

Op de sporen langs station Zoetermeer Oost is in de laatste drie maanden acht keer brand ontstaan. De branden zijn veroorzaakt door rokers die hun sigarettenpeuk het spoor in ‘schieten’. Als gevolg daarvan ligt het treinverkeer steeds stil tot de brand is geblust.

Incidentenbestrijders van ProRail gaan deze week nog naar het station in Zoetermeer toe om rokende reizigers erop te wijzen dat ze hun sigaret als ze zijn uitgerookt niet in het spoor moeten gooien. Daar liggen houten dwarsliggers, met daarnaast bermbegroeiing. Beide kunnen in perioden van droogte vlamvatten.

Maatregelen

ProRail neemt maatregelen om de brandjes in te perken. Zo vervangen we de houten bielzen bij Zoetermeer-Oost in de komende jaren voor betonnen exemplaren. Daarnaast leggen we deze week alvast drie 'rokerstegels' op het perron. Dit zijn holle tegels met een raster er overheen, waar rokers hun peuk na het roken in kwijt kunnen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers