Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Veel dank voor de gezelligheid op Burendag

Nieuws

26 september 2017

ProRail deed dit jaar voor het eerst mee aan Burendag en wat was het gezellig. De koffie en koekjes zijn inmiddels op. De herinnering blijft. Wij hebben een filmpje voor je gemaakt om de dag nog even terug te kijken.

Bekijk: Burendag 2017: ProRail op bezoek bij de buren van het spoor

ProRail is ook een buur

ProRail is verantwoordelijk voor het 7.000 kilometer lange spoorwegnet. We beheren spoorlijnen en stations. Zo zijn wij een van de grootste buren van Nederland. Toch zijn we niet bij al onze buren bekend, en daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag kennismaken. En daarvoor is de landelijke Burendag, bedacht door het Oranjefonds en Douwe Egberts, een uitstekende gelegenheid.

In gesprek

Omwonenden konden zaterdag 23 september op 23 locaties in Nederlands onder het genot van een goede kop koffie en een door Meester-Patissier Robèrt van Beckhoven bedacht ‘spoorkoekje’ in gesprek met ProRail-medewerkers. Waarom werkt ProRail ’s nachts? Hoe verbeteren we het spoor? Wat zijn we eigenlijk bij jou in de buurt aan het doen? Van Beckhoven deelde zijn spoorkoekjes uit in Gouda en Dordrecht.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers