Veel steun voor machinist Niek

Nieuws

18 februari 2016

Terwijl de trein aan kwam rijden, kroop een man onder de gesloten spoorbomen door en struikelde. Hij werd ternauwernood gemist door de trein. Machinist Niek Bakker kreeg de schrik van zijn leven en deelt zijn verhaal via Facebook.

Vol in de remmen

Precies in de week dat wij campagne voeren voor veilig gedrag bij overwegen, maakte Syntus machinst Niek mee wat er kan gebeuren als iemand toch nog snel onder de gesloten bomen kruipt. In Hengelo moest hij vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. En dat alleen maar omdat iemand nog snel het spoor wilde oversteken. 

Dank en veel respect

Op indringende wijze beschrijft Niek waarom hij deze ervaring nooit meer zal vergeten. Op de Facebookpagina van ProRail wordt zijn bericht massaal gedeeld en krijgt hij veel respect en steunbetuigingen. Wij danken Niek dat wij zijn verhaal mochten delen.  

Doe niet zo stom

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Of je nou haast hebt of niet, het is niet alleen stom maar ook verboden om nog even snel onder de bomen door te kruipen of te zigzaggen bij overwegen. Met de campagne 'met een trein moet je geen grappen maken' vragen we hiervoor aandacht. Willen we vooral jongeren bereiken, want jong geleerd is oud gedaan. En daarom hebben we Jandino gevaagd ons een handje te helpen. Hou het veilig!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers