Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Veel werk aan het spoor komend weekend

Nieuws

14 april 2016

In het weekend van 16 en 17 april timmert ProRail hard aan het spoor. Rond Schiphol en Utrecht, maar ook tussen Ede-Wageningen en Arnhem en Den Haag en Dordrecht. Dat kan gevolgen hebben voor je treinreis. Dus mocht je de trein pakken, check dan voor vertrek je reisplanner.

Wat gaan we zoal doen?

Tussen Schiphol Airport en Duivendrecht breiden we het spoor uit, eind van dit jaar zijn de werkzaamheden afgerond. Hetzelfde geldt voor het spoor rond Utrecht, ook daar maken we ruimte om meer treinen te kunnen laten rijden. Tussen Ede-Wageningen en Arnhem vernieuwen we overwegen en bij Barendrecht brengen we perrons op de goede hoogte zodat iedereen makkelijk kan in- en uitstappen.

Onderhoud en spoorvernieuwing

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. We vernieuwen wissels, bovenleidingen en rails, en leggen nieuwe sporen aan, bijvoorbeeld rond Utrecht en Schiphol. Doel: soepel en snel treinverkeer en ruimte maken voor meer treinen. De werkzaamheden aan het spoor plannen we meestal in het weekend en tijdens vakanties, zodat zo min mogelijk reizigers hinder ondervinden. Op trajecten waar geen treinen kunnen rijden zet NS bussen in. Je komt dus altijd op je bestemming. Check vóór vertrek altijd je reisplanner.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers