Veiligheidsoefening in de Schipholtunnel

Nieuws

4 oktober 2019

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 oktober vindt in de Schipholtunnel een grootschalige crisisoefening plaats. De VRK en de Koninklijke Marechaussee oefenen in samenwerking met ProRail, NS, Rode Kruis en Schiphol een scenario waarbij coördinatie, communicatie, elkaar vinden en snel schakelen centraal staat. Tegelijkertijd vinden er werkzaamheden aan het spoor plaats.

De oefening biedt de mogelijkheid aan alle betrokken partijen samen te werken bij een (grote) calamiteit in de Schiphol spoortunnel. Alle ervaringen opgedaan bij zo’n omvangrijke crisisoefening geven weer inzicht wat er goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is bij de afhandeling van een crisissituatie.

Treinverkeer

In het weekend wordt er hard gewerkt aan het spoor. Van zondag 6 oktober (01:00) tot maandagochtend 7 oktober (04:00 uur) is er geen treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden. Door de crisisoefening te combineren met de spoorwerkzaamheden wordt de overlast voor reizigers zoveel mogelijk beperkt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers