Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Veiligheidsrapporten online

Nieuws

6 september 2017

ProRail wil de veiligheid op en rond het spoor continu verbeteren. Daarom doen we altijd samen met de betrokken vervoerders en aannemers onderzoek naar de oorzaak van veiligheidsincidenten om ervan te leren. Vanaf donderdag 7 september zijn de rapporten van onze diepgaande onderzoeken ook te vinden op onze website. ProRail zet hiermee opnieuw een stap in het transparant delen van informatie.

Altijd onderzoek

Wij doen altijd onderzoek na een veiligheidsincident. Naar aanleiding van het incident maken we een feitenrapportage. Hierin vragen we ons af wat er precies mis ging? De vervolgvragen zijn dan: wat kunnen we daarvan leren? En wat we kunnen doen om vergelijkbare incidenten te voorkomen? Aan de hand daarvan bepalen we of er diepgaand onderzoek nodig is.

Welke veiligheidsonderzoeken online?

Vanaf 7 september gaan wij de diepgaande onderzoeksrapporten op onze website publiceren. Dat doen we met terugwerkende kracht naar 2015. Het gaat hierbij om de onderzoeken naar incidenten die grote impact hebben gehad of elementen in zich hadden waar wij van kunnen leren. De onderzoeksrapporten worden altijd opgesteld in zorgvuldige afstemming met alle betrokkenen en worden standaard gedeeld met de Inspectie Leefomgeving en Transport, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

Open en transparant

We hebben de vervoerders op de hoogte gebracht dat wij vanaf vandaag de onderzoeksrapporten transparant gaan delen.

Veiligheid boven alles

Veiligheid op het spoor gaat boven alles. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die aan het spoor werken en naast het spoor wonen. Daarom werkt ProRail non-stop aan een veilig en betrouwbaar spoor. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers