Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Betere navigatie voor visueel beperkte reiziger op Amsterdam Centraal

Nieuws

19 september 2023

De uitgang van de westelijke reizigerstunnel van station Amsterdam Centraal gaat vanaf 25 september dicht, vanwege de verbouwing. In het licht van deze aanpassingen en om de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken, is er gezocht naar manieren om minder valide reizigers te ondersteunen bij het vinden van hun weg.

Navilens

ProRail en NS zetten zich in om het reizen met de trein toegankelijk te houden voor iedereen. In samenwerking met PBTconsult B.V. is er gekozen voor het implementeren van het innovatieve navigatiesysteem Navilens. Dit systeem bestaat uit speciale qr-codes geplaatst in de routes van de geleidelijnen, en de bijbehorende gratis app. Deze app helpt reizigers met een visuele beperking door hen extra informatie te bieden over (gewijzigde) routes tijdens de verbouwing.

In de nacht van 18 op 19 september zijn alvast QR-codes aangebracht, die gescand kunnen worden door reizigers. Komende weken volgt de testfase. We verwachten dat de app half oktober te gebruiken is in het station. Verdere berichtgeving hierover volgt.

Navilens, met speciale qr-codes in de routes van de geleidelijnen
Navilens, met speciale qr-codes in de routes van de geleidelijnen

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers