Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Verbouwing station Rotterdam Alexander officieel van start

Nieuws

8 mei 2018

ProRail heeft dinsdag 8 mei samen met NS, gemeente en andere partijen het startsein gegeven voor de grondige verbouwing van station Rotterdam Alexander. Medio volgend jaar is het vernieuwde station klaar.

Station Rotterdam Alexander

Rotterdam Alexander is een belangrijk overstapstation, dat dagelijks door 37.000 reizigers wordt gebruikt om te reizen met de bus, metro en trein. Het gedateerde station is toe aan een grondige verbouwing. Daarom willen ProRail, NS en gemeente samen met vervoerder RET, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Verkeersonderneming en aannemer Averesch het station een metamorfose geven. NS is verantwoordelijk voor de projectleiding. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dragen bij in de financiering.

Perronkappen, liften en fietsenstalling

ProRail vervangt perronkappen en liften. Later bouwen we samen met de gemeente Rotterdam nog een nieuwe fietsenstalling. Na de verbouwing krijgen reizigers een prettig station met betere overstapmogelijkheden tussen trein en metro.

Open uitstraling

Het station krijgt een open uitstraling met veel glas, transparante liften en toiletten. Door het winkelaanbod en de voorzieningen is het straks op het nieuwe station Rotterdam Alexander aangenaam verblijven. De stationsomgeving wordt ook aangepakt, zodat de omgeving en het station naadloos op elkaar aansluiten.

De verbouwing

Tijdens de verbouwing van het station blijven trein- en metroperrons bereikbaar voor reizigers. Zij krijgen te maken met veranderende looproutes en faciliteiten die tijdelijk gesloten zijn in verband met de verbouwing. De verbouwing duurt tot de zomer van 2019.

Check je reisplanner

De treinen rijden enkele korte periodes niet in verband met werkzaamheden op en rond het station. Reizigers kunnen dan gebruik maken van bussen. De eerste periode is van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei (Hemelvaartsweekend). Dan werken NS en ProRail op en rond het station. Dat moment komt het beste uit, omdat tussen Gouda en Rotterdam op hetzelfde moment ook heel veel andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Voortgang bouw

Via de website www.stationrotterdamalexander.nl kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de voortgang van de verbouwing.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers