Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Verbouwing van gevels spoorwegloods Wärtsilä

Nieuws

21 maart 2019

Vanaf station Zwolle worden extra sporen gelegd richting het opstelterrein bij Windesheim. In de bocht bij de spoorwegloodsen van Wärtsilä wordt een extra spoor gelegd in de binnenbocht. Om hier ruimte voor te maken, worden van de spoorwegloodsen de gevels aangepast.

De loods, die in ca. 1910 is gebouwd, staat op dit moment iets te ver in de bocht om een extra spoor mogelijk te maken. Omdat de loods een monumentaal gebouw is, is ProRail samen met erfgoedvereniging Heemschut en huurder Wärtsilä in gesprek gegaan over hoe dit het best aangepakt kan worden. Er is uiteindelijk besloten om het deel van de loods dat zich te ver in de bocht bevindt, te verwijderen en op die manier de loods 'in te korten'.

Behoud origineel ontwerp

Wanneer het betreffende deel van de loods is weggehaald, worden de gevels van de verwijderde delen gebruikt als de nieuwe gevels van de resterende delen. Op deze manier behoudt de spoorwegloods haar schoonheid zoals die in 1910 is ontwerpen!

Planning

De aannemer zal van vrijdag 29 maart tot en met maandag 29 april bezig zijn met het slopen en restaureren van de gevels. Zij doen dit op werkdagen van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan voorkomen dat door bijvoorbeeld weersomstandigheden de aannemer noodgedwongen van deze planning af moet wijken. Als alles volgens planning verloopt, staat de loods er dus na 29 april iets ingekort bij.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers