Verdachte opgepakt voor koperdiefstal langs het spoor

Nieuws

Gepubliceerd op 26 augustus 2022

De politie heeft na een melding van ProRail in de nacht van 26 augustus een verdachte (36) opgepakt voor koperdiefstal. Dit gebeurde langs het spoortraject tussen VIissingen en Roosendaal. ProRail heeft aangifte gedaan.

Samenwerking met politie

Omdat er in het recente verleden al meerdere keren sprake is geweest van koperdiefstal op de Zeeuwse lijn, heeft ProRail zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Hierin is nauw samengewerkt met de politie.

Koperdiefstal is al langer een probleem op het spoor. Koperdiefstal kost ProRail veel geld: de schade door koperdiefstal loopt jaarlijks op tot wel drie miljoen euro. Daarnaast brengt het de veiligheid van het spoor in geding en kan het zorgen voor forse vertragingen.

Maatregelen

We bestrijden koperdiefstal met hekken en surveillances met behulp van een ProRail-app die laat zien waar hotspots zijn. Ook hebben we op meerdere plekken langs het spoor camera’s met infrarood en bewegingsmelders staan om dieven op heterdaad te kunnen betrappen. En waar het kan, vervangen we koper door aluminium.

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers