Verleggen kabels en leidingen, afvoer puin en bouw nieuw gemaal – november 2016

Nieuws

27 oktober 2016

In aanloop naar de bouwwerkzaamheden van het nieuwe station vinden in november 2016 enkele werkzaamheden plaats.

Kabels en leidingenwerk 

De kabels en leidingen die onder het fietspad liggen aan de oostzijde (dit is de Arnhem-zijde) van de Hoofdstraat worden verlegd of verwijderd. De werkzaamheden vinden plaats van 31 oktober 2016 t/m medio februari 2017. Hiervoor wordt het fietspad, tussen de Stationsweg en de Breullaan aan de oostzijde, tijdelijk afgesloten. Fietsers afkomstig uit Driebergen die richting Zeist fietsen moeten ter hoogte van het spoor bij de verkeerslichten oversteken om aan de westzijde (stationszijde) hun weg te vervolgen. Ter hoogte van de Breullaan kunnen de fietsers bij de verkeerslichten weer oversteken om aan de rechterkant verder te fietsen. Fietsers afkomstig uit de Breullaan die naar het station willen fietsen, moeten bij de verkeerslichten bij het Pannenkoekenhuis oversteken om aan de stationszijde hun weg richting het station te vervolgen. Dit fietspad wordt momenteel (in de week van 24 oktober tot en met 28 oktober) verbreed. De werkzaamheden bestaan uit het opgraven van kabels en leidingen en deze vinden overdag plaats. U zult graafmachines kunnen horen en het verplaatsen van materieel. Zie ook deze kaart voor de omfietsroutes.

Afvoer puin sloop voormalig pand Staatsbosbeheer

Vanaf medio november zal de aannemer gedurende twee weken het puin van het voormalige pand van Staatsbosbeheer aan het Princenhof afvoeren. De vrachtwagens rijden via de Odijkerweg en de Hoofdstraat naar de snelweg. Bij het fietspad aan de Odijkerweg zal een verkeersregelaar staan om deze afvoer te begeleiden. De afvoer vindt overdag plaats tussen 7.00 en 19.00 uur.

Werkzaamheden aan het gemaal door het Hoogheemraadschap

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zal aan de Odijkerweg, tegenover garage Bochane, een nieuw rioolgemaal realiseren. Deze werkzaamheden starten vanaf 8 november a.s. en duren naar verwachting tot eind januari 2017. De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het bouwterrein bij het gemaal, graafwerkzaamheden, aan- en afvoer van materieel, realisatie van een betonput met een pompinstallatie en de bouw van een bedieningsgebouw. De werkzaamheden vinden overdag plaats.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers