Verleggen van kabels en leidingen vanaf april 2016

Nieuws

18 maart 2016

Zomer 2016 start BAM in opdracht van ProRail met de werkzaamheden voor spoorverdubbeling tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn, inclusief de bouw van een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Vooruitlopend gaan vanaf april diverse kabel- en leidingbeheerders aan de slag met de verlegging van kabels en leidingen.

Stedin

In de periode tussen april en juni start Stedin met een boring van de gasleiding aan de westzijde van het viaduct Cartesiusweg. Deze gaat aan de noordzijde van het spoor bij de Tjalkstraat onder de grond en komt aan de andere kant van het spoor, bij het Thomas à Kempisplantsoen, weer naar boven. In de periode tussen mei en oktober verlegt Stedin eveneens een voedingskabel in het trottoir aan de zuidkant van de parkstrook Cremerstraat totaan het Cremerplein. Ook rond de nieuw te bouwen onderdoorgang bij de Thomas à Kempisweg worden in dezelfde periode diverse kabels en leidingen verplaatst.
Omwonenden zullen hinder ondervinden van een aantal van deze werkzaamheden. Het exacte startmoment is nog afhankelijk van de vergunningsprocedures. Voorafgaande aan de start worden omwonenden geïnformeerd over de duur van de werkzaamheden en wat deze voor hen betekenen.

Warmtenet Eneco

Bovengenoemde werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met het werk aan het warmtenet ter hoogte van de Galjoenstraat door Eneco, van maart tot en met oktober. ProRail en Eneco stemmen onderling de planning en uitvoering op elkaar af, ten behoeve van een optimale bereikbaarheid en leefbaarheid.

Uitbreiding spoorcapaciteit rond Utrecht

De spooruitbreiding Utrecht Centraal – Leidsche Rijn levert een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van de spoorcapaciteit rond Utrecht. Het is het sluitstuk van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen en nieuwe en comfortabele stations in de wijdere regio Utrecht. Daarmee is er meer ruimte voor treinen en voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen.   

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers