Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vernieuwde fietsenstalling Amsterdam Centraal bijna open

Nieuws

18 juli 2017

ProRail heeft goed nieuws voor fietsers in de hoofdstad. Woensdag 19 juli heropenen we de vernieuwde fietsenstalling aan de voorkant van Amsterdam Centraal. Met de ingebruikname van de fietsenstalling groeit het aantal inpandige fietsparkeerplekken op het monumentale station naar 3.000.

900 plekken erbij op Amsterdam Centraal

De fietsenstalling zit in gebouw De Oost, als je met je gezicht naar Amsterdam Centraal staat aan de rechterkant. Het is de tweede en laatste inpandige fietsenstalling die ProRail verbouwd heeft. Waar deze stalling voor de verbouwing slechts plek had voor circa 800 fietsen, is er nu ruimte gecreëerd voor zo’n 1.700 fietsen. Daartoe behoren ook plekken voor bijzondere fietsen en OV-fietsen. In de zomer van 2016 namen we de bewaakte noordweststalling al in gebruik. Die bevindt zich aan de achterkant van het station, aan de IJzijde. Daar is ruimte voor 1.300 fietsen.

Meer ruimte voor de fiets

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het aantal stallingsplaatsen van zo’n 450.000 groeit de komende jaren, afhankelijk van beschikbare financiering, verder naar 600.000 in 2030. Ook rond station Amsterdam Centraal worden komende jaren nog meer fietsparkeerplekken gerealiseerd. Uiteindelijk is er straks ruimte voor ruim 20.000 fietsen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers