Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vernieuwde voetgangerstunnel Bergen op Zoom geopend

Nieuws

9 maart 2017

Een klein feestje in Bergen op Zoom vanmiddag. Regiodirecteur Inés Plasmans heeft daar samen met wethouder Patrick van der Velden de vernieuwde voetgangerstunnel met lift geopend.

De voetgangerstunnel op station Bergen op Zoom, daterend uit 1972, was toe aan grote opknapbeurt.  Daarom is de tunnel helemaal gestript, opnieuw betegeld en is er energiezuinige ledverlichting aangebracht. Om de toegankelijkheid te verbeteren is er een lift naar het middenperron gekomen en is bij de entree aan de oostzijde een nieuwe hellingbaan gerealiseerd. In opdracht van de gemeente is ook de trapopgang en hellingbaan aan de centrumzijde helemaal vernieuwd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat mensen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen reizen.

Win-Win door goede samenwerking

De vernieuwing van de tunnel is een gezamenlijk project van ProRail en de gemeente Bergen op Zoom. Door werkzaamheden in de tunnel te combineren met de vernieuwing van het voorplein ontstond een win-win situatie voor beide partijen. Zo is er een gezamenlijk ontwerp gemaakt en is het werk uitgevoerd door één aannemer. Beide partijen hebben ook de kosten verdeeld. De gemeente Bergen op Zoom heeft met een provinciale uitvoeringsbijdrage de entree aan het Stationsplein gefinancierd. ProRail heeft namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu de entree aan de oostzijde, de nieuwe lift en de renovatie van de onderdoorgang gefinancierd.

Toegankelijkheid

Het werk van ProRail is onderdeel van het landelijke programma Toegankelijkheid dat wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een treinreis zonder obstakels is van groot belang, bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn. Doel van het programma Toegankelijkheid is om iedereen zelfstandig en comfortabel met de trein te kunnen laten reizen.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers