Vernieuwen ballastbed bij opstelterrein Eindhoven

Nieuws

28 juni 2022

Het opstelterrein in Eindhoven krijgt te maken met meer materieel, een drukkere dienstregeling en kortere servicetijden. Om meer treinen te kunnen parkeren, schoonmaken en onderhouden is de capaciteit van de het opstelterrein vergroot. VolkerRail vernieuwt ook de sporen waar de treinen worden schoongemaakt. Voor de vernieuwing van het ballastbed vinden deze zomer zeefwerkzaamheden plaats.

Hergebruik ballaststenen

Een onderdeel van de spoorvernieuwing is de vervanging van het ballastbed. Dit is een dikke laag stenen, waarin de dwarsliggers liggen. Daar bovenop liggen de spoorstaven waar de trein overheen rijdt. De stenen zorgen ervoor dat spoor in een rechte lijn blijft liggen, ze dempen trillingen en voeren overtollig regenwater af.

Voor de vervanging van het ballastbed is het niet nodig het oude ballast af te voeren en nieuwe stenen aan te voeren. In plaats daarvan zal VolkerRail het oude ballast zeven en hergebruiken.

Planning

De zeefwerkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van juli tot medio september 2022. In de volgende weken wordt hiervoor steeds drie werkdagen gewerkt (tussen 7:00 – 18:00 uur):

  • Maandag 4 juli t/m vrijdag 8 juli 2022
  • Maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli 2022
  • Maandag 12 september t/m vrijdag 16 september 2022

Wat betekent dit voor omwonenden?

De zeefactiviteiten kunnen voor enige geluidshinder zorgen. Daarnaast kan stofvorming ontstaan. Met een vernevelinstallatie wordt het ballast natgehouden en wordt stofvorming tot een minimum beperkt.

Locatie zeefinstallatie
Locatie zeefinstallatie

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers