Vernieuwing Almere Centrum

Nieuws

23 december 2020

Aannemer Hegeman is gestart met de eerste werkzaamheden. Begonnen is met sloopwerkzaamheden aan de kleine fietsenstalling en het heien van palen in en om het station aan de kant van het centrum. Daarna volgt het heien van een aantal palen bij de taxistandplaats en de kleine fietsenstalling. Volgens de huidige planning zijn half januari de funderingswerkzaamheden klaar. Daarna start het beter zichtbare bovengrondse werk; zoals het plaatsen van de nieuwe glazen gevel. In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen van zaterdag 21 november 01.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur. Het hele weekend werken er diverse aannemers in het station en aan de sporen.

Geen treinverkeer

In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen van zaterdag 21 november 01.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur. Het hele weekend werken er diverse aannemers in het station en aan de sporen. Op de perrons is de onderhoudsaannemer bezig met herstelwerkzaamheden aan de keerwanden van de perrons. In de hal voert de aannemer van de stationsvernieuwing installatie technische werkzaamheden uit. De winkels in het station zullen hier enige hinder van ondervinden. Maar door dit te combineren met dit treinvrije weekend blijft de overlast beperkt.

Meer weten? Lees voor meer informatie de bewonersbrief (pdf). 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers