Vernieuwingstrein ingezet bij Bilthoven en Den Dolder

Nieuws

Gepubliceerd op 28 april 2022

ProRail werkt van vrijdagochtend 29 april tot en met maandagochtend 2 mei aan het spoor tussen Utrecht Blauwkapel en Amersfoort. Een zogenoemde vernieuwingstrein vernieuwt daar in hoog tempo een groot stuk spoor.

Wat gaan we doen?

We gaan het spoor tussen Den Dolder en Utrecht Blauwkapel vernieuwen. We doen dit om ervoor te zorgen dat de treinen ook in de toekomst betrouwbaar en veilig kunnen blijven rijden. Een vernieuwingstrein van ruim 600 meter lang vervangt zo’n 350 meter spoor per uur. Deze gaat dag en nacht door. Bij Den Dolder vervangen we een aantal wissels, ballast en grind. Strukton voert de werkzaamheden voor ons uit.  

Mogelijke overlast

In het eerste weekend van mei verrichten we in korte tijd veel werk. Bewoners van Bilthoven en Den Dolder kunnen last hebben van deze werkzaamheden. Bijvoorbeeld van het geluid van de vernieuwingstrein of van de verlichting. Rondom station Den Dolder is er op sommige tijdstippen groot bouwverkeer dat wissels en ballast vervoert. Dit gebeurt zowel overdag als ’s nachts. In de buurt van bouw- en opslaglocaties hoor je mogelijk geluid van bouwverkeer dat materiaal vervoert.

Geen treinen

Daarnaast rijden er dit weekend geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort. En zijn de overwegen aan de Groenekanseweg (bij de Bilt) en de Dolderseweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.  

Vernieuwing van het spoor

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook vervoeren we meer en meer goederen over het spoor. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we een betrouwbaar spoor voor nodig. Daarom onderhoudt en vernieuwt ProRail continu spoor, wissels en stations. Dat doen we samen met erkende spooraannemers. Door technische innovaties, zoals de vernieuwingstrein, zijn onze werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller. Zo kan er in één weekend een groot stuk spoor vernieuwd worden.

Bekijk: Vernieuwingstrein

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers