Verplaatsen twee platanen op zaterdag 5 maart

Nieuws

15 februari 2016

Aannemersbedrijf Bron B.V. Geldermalsen gaat half februari 2016 van start met de snoei van twee platanen aan het Thomas à Kempisplantsoen. De snoeiwerkzaamheden zijn nodig om op 5 maart de bomen te kunnen verplaatsen naar hun nieuwe locatie langs de Vleutenseweg.

De  verplaatsing van de bomen is nodig vanwege de spoorverdubbeling tussen station Utrecht Centraal en station Leidsche Rijn. Om de spoorverdubbeling mogelijk te maken is door ProRail aan Eneco verzocht de bestaande warmteleiding te verleggen in het Thomas à Kempisplantsoen. Eneco vernieuwt tegelijkertijd  het warmtenet op deze locatie. De twee platanen vallen binnen de zone om dit allemaal mogelijk te maken. Gezien de omvang en de leeftijd van de bomen is besloten een geschikte nieuwe locatie te zoeken.
Voor het verplanten van de bomen is eind oktober 2015 door ProRail bij de gemeente een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De betreffende vergunning is op 15 januari aan ProRail verleend.

Gevolgen voor bereikbaarheid

De verplaatsing van de bomen gebeurt op zaterdag 5 maart. Het Thomas à Kempisplantsoen tussen de Vleutenseweg en de Thomas à Kempisweg is tijdens werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. De verkeersmaatregelen worden afgestemd met het Bureau Bereikbaarheid van de gemeente Utrecht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers