Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Verslag uit de Newsroom Kids van de lande­lijke stakingsdag

Nieuws

15 maart 2019

Op de landelijke stakingsdag in het onderwijs kwamen 200 ProRail-kinderen naar de Inktpot. Hier was een uitgebreid programma voor ze georganiseerd: een vragenvuur voor Pier Eringa, met lego een treinbaan bouwen, meehelpen met incidentenbestrijders én treinen plannen op het spoor. Jette uit groep 7: "We maakten een dienstregeling om naar Luilekkerland te gaan!"

Vind je het fijn dat de trein is uitgevonden?

Vijf kinderen meldden zich bovendien aan bij de Newsroom Kids om verslag te doen van de dag. Een van hen was Ruben uit groep 5. Hij had een leuke dag, maar kwam helaas niet aan de beurt om zijn vraag te stellen aan Pier. "Mijn vraag was: vind je het fijn dat de trein is uitgevonden?" Na het vragenvuur mocht Ruben mee met de rondleiding door de Inktpot. "En toen ging ik tekenen."

Op zoek naar vleermuizen

Ook Froukje uit groep 6 en Eva en Jette uit groep 7 werden 'gezellig' rondgeleid. "We hebben gezocht naar de vleermuizen maar die hebben we helaas niet gezien. Daarna gingen we treinen plannen op het spoor. We waren best melig dus maakten we een dienstregeling om naar Luilekkerland te gaan!" Ook Froukje had graag nog een vraag gesteld aan Pier. "Waarom zijn er geen wachthokjes en bankjes op station Utrecht Overvecht?"

Treinen plannen

Lea uit groep 8 schrok bij binnenkomst een beetje van de drukte. "Iedereen gilde en rende door elkaar heen. Mijn eerste indruk was dan ook dat het enige leuke aan de dag de koekjes zouden worden." Na het vragenvuur mocht ze treinen plannen op het spoor. "We moesten zelf bedenken hoe je het beste een intercity, een sprinter en een goederentrein bij elkaar kon laten rijden zonder dat er ongelukken gebeuren." Ondanks het begin van de dag kijkt Lea met plezier terug. "Ik vond ProRail heel interessant en ik ben blij dat ik gegaan ben."

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers