Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vertraging tussen Tiel en Geldermalsen

Nieuws

29 oktober 2021

Treinen tussen Geldermalsen en Tiel rijden sinds 18 oktober met vertraging. Dit komt omdat tijdens inspecties is gebleken dat een deel van de houten dwarsliggers eerder aan vervanging toe is dan vooraf gepland. Hierdoor heeft ProRail een van de twee sporen buiten dienst genomen. Daardoor is het drukker op de lijn en treedt er vertraging op.

Maatregelen

Dat de kwaliteit van de houten dwarsliggers sneller achteruit ging dan verwacht was bij ProRail bekend. Om die reden hadden we al een verhoogd inspectieregime, en waren we bezig extra maatregelen te organiseren. Helaas is uit die extra inspecties gebleken dat het buiten dienst nemen van het spoor noodzakelijk bleek.

Onderzoek

ProRail is momenteel bezig met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden om deze werkzaamheden uit te voeren. Hierin wordt onder andere gekeken naar de omvang van het traject, de beste oplossing voor vernieuwing en het tijdstip van de werkzaamheden. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de reiziger en blijven de vertragingen voorlopig bestaan. 

We doen er alles aan om de vertragingen zoveel mogelijk te beperken en om het spoor zo snel mogelijk te herstellen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers