Vervuilde spoorstaven Sittard – Heerlen

Nieuws

24 november 2016

Een deel van het spoor tussen Sittard en Heerlen is zo vervuild door bladresten dat er geen treinen overheen kunnen rijden. Om het spoor weer schoon te krijgen, wordt er vannacht een slijptrein ingezet. Tot die tijd kunnen reizigers omreizen via Maastricht en rijden er bussen.

In de herfst zijn de sporen vaak glad. Dit komt door regen en vochtige lucht in combinatie met bladeren die door de trein worden platgereden. Hierdoor kunnen treinen ‘doorglijden’, bijvoorbeeld op een overweg of bij een station. Het spoor tussen Sittard en Heerlen is nu zo zwaar vervuild door bladresten dat er geen treinverkeer meer mogelijk is.

Schoonmaken

Samen met de aannemer hebben we vandaag getracht het spoor schoon te maken met een borstelmachine en hogedrukspuiten. Maar dat bleek niet afdoende te zijn. Om de spoorstaaf echt schoon te krijgen gaat er vannacht een slijptrein rijden. Het slijpen is een spectaculair gezicht, maar kan wel voor geluidhinder zorgen in de omgeving. 

Vervangend vervoer 

Als alles loopt volgens plan rijden de treinen morgenochtend weer. Tot die tijd zet NS bussen in, kunnen mensen omreizen via Maastricht en adviseren we reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen. We betreuren de overlast die reizigers hiervan ondervinden. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers