Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Video: Bergen werk verzet in Driebergen

Nieuws

28 augustus 2018

Maandagochtend 27 augustus reden er weer gewoon treinen op het traject Utrecht - Ede/Wageningen en Utrecht - Rhenen. Alsof er niets gebeurd is...Maar er zijn de afgelopen 16 dagen bergen spoorwerk verzet, onder andere bij Driebergen-Zeist. Door ProRail, BAM en vele anderen. Bekijk ons nieuwe videojournaal.

Bekijk: Update 3: 16-daagse station Driebergen Zeist

Grote stap voor Driebergen-Zeist

Aan het begin van de werkzaamheden, op vrijdag 10 augustus, werd de drukke overweg op de Hoofdstraat bij station Driebergen-Zeist afgesloten en opgeheven. Daarmee komt een eind aan veel fileleed. De overweg lag 25 minuten per uur dicht... Vervolgens zijn we met aannemer BAM keihard aan de slag gegaan om een nieuw spoor aan te leggen, de perrons aan te passen en de autotunnel onder spoor af te bouwen. Dat laatste duurt nog ruim een dag. Woensdagochtend 29 augustus, om 05.00 uur, wordt de verkeerstunnel feestelijk geopend. Een mijlpaal voor Driebergen-Zeist.

Compleet nieuw stationsgebied

Driebergen-Zeist krijgt een nieuw station, een tunnel onder het spoor door en een ondergrondse fietsparkeergarage. En een extra spoor om ruimte te maken voor meer treinen. We zijn in 2017 begonnen met aannemer BAM, en alles loopt tot nu toe mooi volgens planning. Zo zijn de nieuwe bushalte en de parkeergarage al opgeleverd. Na deze 16-daagse megaklus gaan we verder met de spoorvernieuwing aan de andere kant van het station. In 2021 zijn we klaar. ProRail werkt aan station Driebergen-Zeist in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Utrecht, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. BAM bouwt het stationsgebied in opdracht van ProRail. In 2021 is alles klaar. Op de projectwebsite www.stationdriebergenzeist.nl u meer over de actuele werkzaamheden en de planning.

Waarom?

In de toekomst gaat er elke tien minuten een trein rijden op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen. ProRail maakt het spoor ook op dat traject geschikt voor meer treinen. En stations langs het traject worden vernieuwd. Daar is station Driebergen - Zeist er één van. Maar denk ook aan Ede-Wageningen en Nijmegen. Kortom: ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers