Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Video: Doorbuffelen in een snikhete zomer

Nieuws

7 september 2018

De afgelopen zomer was heet en droog. Terwijl veel Nederlanders genoten van de zonnige vakantiedagen werd in de hitte door heel het land hard gewerkt aan de sporen en stations. Bekijk onze animatievideo over het zomerwerk!

Bekijk: Doorbuffelen in een snikhete zomer ☀

Zo min mogelijk overlast

Natuurlijk werkten we met de insteek zo min mogelijk overlast te veroorzaken, maar soms waren een ritje in een vervangende bus, stof of geluid in de nacht onvermijdelijk. We hebben voor je op een rij gezet hoe we de werkzaamheden hebben aangepakt, zodat je goed kunt zien waarom jouw trein soms eerder, later of niet reed.

Veel werk verzet

Er is veel en hard gewerkt. We hebben een flink aantal perrons verhoogd om instappen makkelijker te maken, stationskappen geschilderd, gigantische tunneldekken ingeschoven en sporen op de schop genomen om treinverkeer soepeler te laten rijden. En last but not least, hebben we honderden ijsjes uitgedeeld aan de verhitte spooraannemers.

Jaarlijks werken we op ongeveer 2.500 verschillende plekken aan het spoor. Tachtig procent van dat werk doen we ’s nachts ná aankomst van de laatste personentrein en vóór de start van de ochtendspits. Hierbij gaat het om kleine spoed herstelwerkzaamheden of om regulier onderhoud. Daarnaast zijn er ook een aantal kleine en grotere buitendienststellingen, waarvan 50 tot 60 meerdaagse buitendienststellingen. Ook dit werk doen we bij voorkeur ’s nachts, in het weekend en in de vakantieperiode. Hoe we dit plannen kun je ook lezen in deze infographic.


Hopelijk had je een fijne zomer. Wij wel en we willen graag iedereen bedanken. Reizigers, aannemers, vervoerders en collega’s. Op naar de zomer van 2019!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers