Video: Geerdijk in het museum

Nieuws

5 oktober 2016

ProRail directeur Jan Mulder heeft het officiële perronbord ‘Geerdijk’ aan de wethouder van de gemeente Twenterand en de plaatselijke Oudheidkundige Vereniging overhandigd. Het station is daarmee definitief geschiedenis.

Bekijk: Stationsbord Geerdijk vindt plekje in museum

110 jaar

Afgelopen zaterdag (1 oktober) bestond de spoorlijn tussen Almelo en Mariënberg 110 jaar. Eerder dit jaar, op 30 april sloot het station. Slechts een paaltje met ‘hier rust Station Geerdijk’ herinnert aan haar bestaan. Om het definitieve einde te bezegelen is het kenmerkende bord dat op het perron stond overgedragen. Wethouder Engberts van gemeente Twenterand en vertegenwoordiger Dragt van het museum van de plaatselijke oudheidkundige vereniging namen het bord in ontvangst.

Opheffen

Geerdijk was het op een na minst gebruikte station van Nederland. Door het station op te heffen werd rechtstreeks treinverkeer tussen Almelo en Hardenberg mogelijk en bekortten we de reistijd tussen deze twee steden. Voor de meeste reizigers een flinke vooruitgang in reistijd en comfort. Geerdijkers maken nu gebruik van de stations in de omliggende plaatsen: Vroomshoop, Mariënberg of Ommen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers