Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

VIDEO: Nieuwe wissels derde spoor Zevenaar

Nieuws

25 mei 2018

Nog tot en met zondag wordt er in Zevenaar hard gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar-Oost en de Duitse grens. Afgelopen dinsdag werden er door de spoorwerkers van Dura Vermeer in opdracht van ProRail een paar gigantische wissels geplaatst afkomstig van Voetstalpine Wisselbouw Nederland uit Hilversum. Een spectaculair gezicht.

Bekijk: Nieuwe wissels derde spoor Zevenaar

Derde spoor Duitsland 

De bouw van het derde spoor tussen Zevenaar en de grens sluit aan op de bouw van een derde spoor in Duitsland tussen Zevenaar, Emmerich en Oberhausen. Daarvoor werd in 2017 officieel het startsein gegeven. Over een lengte 70 kilometer komt naast het bestaande spoor een nieuw spoor te liggen dat dwars door een aantal grote steden heen gaat. De bouw zal nog jaren in beslag nemen. Door de aanleg van het derde spoor kunnen in de toekomst meer goederentreinen van de Betuweroute gebruik maken en worden ingezet op de Europese corridors. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers