Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Video: Spoordekken Goes gereed voor plaatsing

Nieuws

10 april 2019

Twee gigantische betonnen platen worden aanstaand weekend tussen de spoorbaan gereden voor een nieuwe tunnel in Goes. De zogeheten spoordekken vormen het dak van een nieuwe onderdoorgang aan de Van Hertumweg.

Bekijk: Onderdoorgang Goes

Het plaatsen van de dekken is een omvangrijke klus die nauw luistert. De dekken moeten op de millimeter nauwkeurig op hun plaats worden gelegd. De afgelopen maanden zijn ze door de aannemer Gebr. De Koning voorgebouwd op locatie. Zaterdag leggen we de ruim 1 miljoen kilo wegende platen op een groep platte wagens, zogeheten spmt’s. Die rijden de dekken over een afstand van circa 40 meter naar hun plaats tussen het spoor. 

Werk in Goes
Werk in Goes

Goes beter bereikbaar en veiliger 

Met de komst van een onderdoorgang krijgt Goes een volledig veilige kruising met het spoor. Auto’s, fietsers en voetgangers gaan vanaf medio 2020 veilig onder het spoor door. Er bestaat dan geen kans meer op storingen of ongelukken zoals je die op een overweg wel kunt hebben. Wat ProRail betreft een goede zaak want de meest veilige overweg is geen overweg! De werkzaamheden rond station Goes (ook de overweg op de Buys Ballotstraat is veiliger geworden) zijn eind 2020 afgerond.

De onderkant van het spoordek in Goes
De onderkant van het spoordek in Goes

Volg de werkzaamheden 

Het inrijden van de dekken is live te volgen via twee webcams die gericht zijn op de nieuwe spoortunnel in Goes. Deze laten 24 uur per dag zien wat er gebeurt op de bouwplaats in Goes. Maar er is ook een mogelijkheid de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Speciaal voor dit moment is er door de gemeente Goes en ProRail een kijkplek ingericht. De werkzaamheden starten vrijdag. Het eerste dek zal naar verwachting zaterdagochtend worden geplaatst en het tweede dek volgt zaterdagavond. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers