Video: straks weer wisselen bij Wehl

Nieuws

Gepubliceerd op 26 augustus 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 21:32 uur

Veel spoortrajecten in Nederland bestaan uit enkel spoor. Er kunnen toch meerdere treinen rijden omdat ze elkaar kunnen passeren bij de stations. Ook op het traject Arnhem-Winterswijk is dat het geval. We leggen er nu voor de provincie Gelderland 700 meter extra spoor, zodat het passeren makkelijker gaat. Dat verkleint de kans op vertraging.

Extra

Bij station Wehl tussen Arnhem en Doetinchem lagen al twee sporen. Een ervan wordt nu verlengd met 700 meter. Het wissel dat dit zijspoor op het hoofdspoor brengt, wordt daarmee ook verplaatst. Bovendien is deze van een andere type waardoor treinen er harder overheen kunnen. Hiervoor zijn ook overwegen aangepast. Een ervan heeft een ander waarschuwingssyteem voor het wegverkeer gekregen.

Speling

De combinatie van extra spoor en het nieuwe wissel zorgen voor een minuut extra speling. Niet zozeer bedoeld om de totale reistijd te verkorten, maar vooral om te zorgen dat reizigers hun aansluitingen op bussen of andere treinen halen. Juist bij Wehl blijkt een belangrijk punt in de logistieke uitvoering van de treindienst te zijn. We hebben daarom goede hoop dat het extra spoor een bijdrage levert aan verbetering van het treinverkeer.

Opdracht

Strukton voert het werk in opdracht van ProRail uit. De aannemer heeft afgelopen week keihard gewerkt. Zo moest er door weersomstandigheden 16 uur vertraging worden ingehaald en dat is gelukt. Als alles verder goed gaat, kan de trein er maandag 31 augustus overheen rijden. De werkzaamheden voor het extra spoor worden gefinancierd door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers