Video: Werk bij Schiphol in sneltreinvaart

Nieuws

4 augustus 2016

ProRail werkt vanaf zondagavond 31 juli met honderden mensen aan het aansluiten van nieuwe sporen tussen Schiphol en Duivendrecht. In de eerste drie dagen verliep het werk volgens plan, mooi te zien in deze video.

Bekijk: ProRail Vernieuwt Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (OV SAAL) | Journaal 1

Ruimte voor meer treinen

Tussen de stations Schiphol Airport en Duivendrecht is acht kilometer nieuw spoor gebouwd. Daarnaast is station Amsterdam Rai uitgebreid met een extra perron en een grotere stationshal. Ook schoven de perrons van station Duivendrecht een stukje op. Zestien viaducten zijn gesloopt, vervangen, verplaatst of uitgebreid. Ook zijn er twee nieuwe spoorbruggen gebouwd, waarvan één ophaalbrug. De fly-overs bij knooppunt Riekerpolder ondergingen een make-over.

Komende dagen zetten we de laatste grote stap op weg naar de voltooiing van de spoorverdubbeling. Dan worden bij Amsterdam Zuid en Duivendrecht de bestaande en de nieuwe sporen op elkaar aangesloten. Negen dagen achter elkaar is daar geen treinverkeer mogelijk.

De 9-daagse buitendienststelling rond Schiphol staat volop in de belangstelling, mede omdat de situatie op de weg richting de luchthaven extra lastig is.
Gedurende negen dagen werken er honderden mensen aan het spoor, dag en nacht. In een strak schema wordt van minuut tot minuut er gewerkt. Vanaf 10 augustus is het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol verdubbeld van 2 naar 4 sporen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers