Vijf dagen werk op de Watergraafsmeer

Nieuws

6 september 2022

Aannemer Dura Vermeer gaat van 10 tot 15 september voor ProRail aan de slag op het opstelterrein Watergraafsmeer in Amsterdam. Wissels worden vervangen en op sommige plekken weggehaald, spoor wordt vernieuwd en bovenleidingen aangepast. We doen dit om het terrein beter bereikbaar te maken.

Volgende fase

De werkzaamheden zijn de volgende fase in een grote vernieuwingsslag op de Watergraafsmeer. We maken het terrein gereed voor de toekomst, onder meer door het efficiënter in te richten. We verwijderen in deze bouwperiode een kruiswissel en vernieuwen vier andere wissels, inclusief de aansluitende sporen.

Betere toegang

Ook wordt bij de oostelijke toegang van het opstelterrein gewerkt aan het spoor. In deze spoorboog in Diemen vernieuwen we in september een spoor. In oktober plaatsen we een nieuw wissel en werken we aan de bovenleiding.

Door deze werkzaamheden ontstaat een betere toegang van de Watergraafsmeer. Het opstelterrein is dan vanuit het oosten via twee sporen toegankelijk in plaats van één. Tegelijk vermindert dit de hinder voor de omgeving omdat treinen minder ‘om’ hoeven te rijden. Omwonenden zijn middels een brief over deze werkzaamheden geïnformeerd.

Belangrijk terrein

Voor het Nederlandse én internationale treinverkeer is de Watergraafsmeer van groot belang. Dagelijks komen hier vele treinen na hun diensttijd ‘overnachten’. Ze worden van binnen en buiten schoongemaakt en bevoorraad. Om de sporen veilig en betrouwbaar te houden, moeten ze op tijd worden vervangen. Dat is wat we de komende jaren gaan doen op verschillende locaties op Watergraafsmeer: vervangen, vernieuwen en aanpassen.

Bekijk op kaart

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers