Voertuigenstalling Amersfoort bereikt hoogste punt

Nieuws

11 juli 2023

Naast onze verkeersleidingspost aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort bouwen we een voertuigenstalling voor onze afdeling incidentenbestrijding (ICB). Daar komen voertuigen te staan die we gebruiken bij reparaties en oefeningen op het spoor. Op zaterdag 8 juli bereikte het gebouw het hoogste punt. Een mooi moment voor buurtbewoners om een kijkje te nemen.

Positieve sfeer

Zaterdagochtend 10:00 uur druppelden de buurtbewoners binnen. Via een uitgezette looproute liepen ze door het houtskelet langs een aantal ICB-voertuigen. “Niet alleen bewoners, maar ook collega’s van ICB vonden het leuk om de stalling in aanbouw te zien”, vertelt projectmanager Martijn van den Hoef. “Met aannemer Hegeman erbij was het leuk om met iedereen in gesprek te gaan.”

Het plan voor de bouw ging niet zonder slag of stoot. Ten tijde van het maken van de plannen waren bewoners ontstemd omdat ze niet genoeg betrokken waren. “Sindsdien zijn we veel in contact met de buurt”, vertelt omgevingsmanager Marielle Frumau. “De sfeer was erg goed deze ochtend. Het is fijn om te merken dat dat contact inmiddels een stuk verbeterd is.”

  • Het hoogste punt is bereikt.
    Het hoogste punt is bereikt.
  • Omwonenden waren geïnteresseerd om het eens van binnen te bekijken.
    Omwonenden waren geïnteresseerd om het eens van binnen te bekijken.
  • Zoals het moet worden: links de VL-post, rechts de voertuigenstalling.
    Zoals het moet worden: links de VL-post, rechts de voertuigenstalling.

Circulair en groen

Nu het houtskelet staat, bouwt aannemer Hegeman de komende maanden verder aan het dak, de wanden en het interieur. Het nieuwe gebouw krijgt een groen uiterlijk, is energieneutraal en circulair. De directe omgeving van het nieuwe gebouw krijgt ook een opknapbeurt, zodat het mooi aansluit bij het achterliggende groene gebied. De centrale ligging naast het spoor en de verkeersleidingspost maken het een handige plek voor de opslag van voertuigen. Naar verwachting is het gebouw uiterlijk in de zomer van 2024 gereed voor gebruik.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers