Voetgangersbrug op definitieve plek

Nieuws

30 maart 2017

Het is bijna zover! In het weekend van 8 en 9 april verandert het aanzien van Dieren ingrijpend. Dan hijst aannemer Reef Infra de individuele onderdelen van de voetgangersbrug (passerelle) die nu op de voorbouwlocatie staan met een grote kraan op hun definitieve plek. Het werk is te volgen vanaf een speciaal voor de gelegenheid opgestelde tribune of via de livestream op de webcam. In verband met de werkzaamheden rijden er geen treinen en is de Noorder Parallelweg afgesloten. Ook de N348 wordt tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg zaterdagmiddag voor enige uren afgesloten voor verkeer.

Spectaculair op zaterdag

Op zaterdag is het meeste te zien. Zo rond het middaguur wordt de zuidbrug ingehesen en gemonteerd. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen dan kan dit moment eerder zijn. Rond het avonduur begint het hijsen en monteren van de noordelijke brug. Dit duurt waarschijnlijk tot 22.00 uur. De zondag is gereserveerd voor de afbouw.

Tribune en webcam

Het werk is op verschillende manieren 'live' te bewonderen. Op zaterdag 8 en zondag 9 april is er voor belangstellenden een tribune (ongeveer 150 zitplaatsen) aan de zuidzijde van het spoor (zie kaartje). Let op! In de buurt is geen ruimte voor het parkeren van auto’s of fietsen. Kom te voet.
Niet in de gelegenheid om te komen? De werkzaamheden zijn in het weekend ook live te volgen via de webcam.

Wegafsluiting Noorder Parallelweg en N348

In verband met de werkzaamheden is de Noorder Parallelweg van vrijdag 7 april 00.00 tot en met maandag 10 april 23.59 uur afgesloten voor verkeer. De N348 is op zaterdag 8 april ‘s
middags tijdelijk dicht tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg.

Bus in plaats van trein

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 8 en zondag 9 april geen treinen maar bussen. Deze bussen stoppen bij het Wilhelminaplein. We adviseren voor vertrek de reisplanner op ns.nl te raadplegen voor actueel reisadvies. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers